Københavns Kommunes logo

Geyser Sangskriver Festival: Richard Farrell Quartet (IE/DK) x Jacob Speake x Morgenrød x Ise x INK

Festivalens sidste dag disker op med dybfølt alternativ rock, prisvindende singersong-writer-tunes fra Irland og poesi-pop med inspiration fra Anne Linnet og Nick Cave.

Richard Farrell Quartet

Den irske musiker Richard Farrell landede i Danmark i 2015. Siden har han vundet 3 Danish Music Awards. Han har netop udgivet sit nye album 'Bathing In Cold Water' i februar med en all star lineup af danske musikere. Forvent singer-songwriter-sange med masser af soul og jazz. 

Morgenrød

Morgenrød består af Jesper Sylvester Møller og Karl Emil Pedersen som har spillet og skrevet musik sammen i over 10 år. Det musikalske fokus rettes bl.a. på den gode sangmelodi, iørefaldende vokalharmonier og melodiske guitarfigurer. Musikken er inspireret af indie og folk, og trækker desuden tråde til den britisk/amerikanske vise-tradition med et moderne præg. Sangene er skrevet i et engelsksproget tekstunivers, som drager paralleller mellem naturen og menneskets sind og liv.

Ise

Ise er en slags poesi-pop singersongwriter. Hendes forbillede er en ung Anne Linnet, men også udenlandske kunstnere som Nick Cave og Jewel er store inspirationskilder. Egentlig hedder hun Annelouise Adolph og blev kendt i offentligheden med sin smukke fortolkning af Kashmirs godnatsang ”Splittet i atomer” og siden signet af Playground Music med albummet ”Kø på Himalaya” produceret af Henrik Marstal og Kasper Rasmussen i 2014.

I øjeblikket arbejder hun på en digtsamling, der udkommer i slutningen af 2023, og hun står midt i indspilningen af sit næste album, hvor hun tester en mere eksperimenterende tilgang til lyrikken.

INK

INK er fire fyre som spiller dybfølt og dunkel alternativ rock. Tekstuniverset omfavner eksistensen, kærligheden, apatien og generelt det pressede liv som ung i en verden i konstant forandring. Bandet består af Lucas Ring på vokal og rytmeguitar, Emil Dam på trommer, Hans Christian "HC" Tvedskov på bas og Mads Hilker på leadguitar.

Jacob Speake

Musikalsk er det ret umuligt at sætte Jacob Speake i nogen bås. Med en udsøgt popsensibilitet veksler han ubesværet mellem klassisk folkrock, Sinatra-inspireret swing, 90er-inspireret indie til old-school rock ’n roll, blue-eyed soul og bossa. Det er ret unikt, at en dansk sangskriver laver så melodiske sange som Jacob Speake. Som publikum oplever man at blive båret igennem mange forskellige stilarter og genrer, idet hver sang har sit helt eget præg. 

Festivalprogram:

Torsdag 20/4 kl. 20.00 (døre kl. 19.30). 

Lovis

Nioma                                           

Donovan Ryan (US)

Under The Elms

Fredag 21/4 kl. 20.00 (døre kl. 19.30)

Lagun (SE)

Sunbear

Scala

Søg Fred

Ørum

Lørdag 22/4 kl. 20.00 (døre kl. 19.30)

Richard Farrell Quartet (IE/DK)

Jacob Speake

Morgenrød

Ise

INK

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18

2300 København S
Del med