Københavns Kommunes logo

Generation Boomer

Ekspert i Digital Kultur, Katrine K. Pedersen, vil i en række af tre oplæg dykke ned i tre generationsbobler og fortælle om, hvordan er det at være barn og ung anno 2023, men også om hvordan det er, at være boomer-forælder.

Hvordan er man familie i en digital æra, når vi sjældent mødes på tværs af generationsboblerne? Når når TikTok og Fortnite bliver fritidsklubben for en generation, der lærte at swipe, før de lærte at gå? Og hvordan ser der egentlig ud inden i din egen generationsboble?

Katrine K. Pedersen vil i en række af tre oplæg dykke ned i tre generationsbobler og fortælle om, hvordan er det at være barn og ung anno 2023, men også om hvordan det er, at være boomer-forælder.

Generationsboble 3: Generation Boomer

Hvordan ser forældregenerationen ud i de unges øjne? “ok boomer” opstod som en reaktion mod ældre generationers fordomsfulde kritik. En Boomer-klassiker er en forståelse af ungdommen-nu-til-dags som nogle, der er limet til skærmen på en smartphone og poster selfies i én lang narcissistisk like-hunting rus. Men så simpelt er det selvfølgelig ikke, og hvad er mere på sin plads end at afslutte foredragsrækken med et blik de generationsstereotyper, der opstår, når en ny generation begynder at manifestere sig med sin egen stemme? Stereotyper, der måske også er med til at forstærke generationskløften?

Om Katrine K. Pedersen

Katrine K. Pedersen er ekspert i digital kultur og forfatter til bl.a. De Digitalt Udsatte. Hun er medstifter af Tech&Childhood og er vært på Politiken-podcasten MEME dig til magten i samarbejde med techjournalist Marie Høst. Hun har rådgivet i digital børne- og ungekultur for HBO MAX, DR og er en del af et forskningsprojekt, der undersøger digitalt udsatte i EU-landene.

Det er for hele familien med et ønske om at blive klogere på livet med en smartphone i hånden på tværs af generationer.

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18

2300 København S
Del med