Københavns Kommunes logo

Celebrating Wayne Shorter - GinmanBlachmanDahl feat. Fredrik Lundin x Jazz by the Sea

Den populære trio GinmanBlachmanDahl får følge af saxofonisten Fredrik Lundin i denne storslåede hyldest til den nyligt afdøde mester Wayne Shorter.

GinmanBlachmanDahl er på mange måder en enestående skikkelse på den skandinaviske jazzscene. Til Jazz by the Sea spiller trioen med eneren Fredrik Lundin, som med sin dybe og ekspressivt personlige tone og frie tilgang til komposition blender ind i trioens abstraktioner. Koncerten er en hyldest til den nyligt afdøde mester Wayne Shorter og vil være en fri forholden sig til den skabende musik i øjeblikket - præcis i mesterens ånd

Bag navnet GinmanBlachmanDahl gemmer sig tre af Danmarks største musikalske personligheder – bassist Lennart Ginman, trommeslager Thomas Blachman og pianist Carsten Dahl. Deres status som et af landets mest vellidte orkestre opnår de gennem en afgrundsdyb musikalsk tillid til magien i deres fælles improvisationer. GinmanBlachmanDahl bevæger sig altid fordomsfrit mellem komposition og improvisation i et åbent univers, der nærmer sig musikalsk telepati. Sammen blev de som det første danske jazznavn nogensinde udgivet på det legendariske pladeselskab Verve Records i starten af 00’erne. 

Under sommerens Jazz by the Sea får GinmanBlachmanDahl følge af saxofonisten Fredrik Lundin. Lundin har været Danmarks helt særlige diamant og toneangivende saxofonist, nærmest lige fra han som teenager gjorde sit indtog i dansk musik i begyndelsen af 1980’erne. Den position har han holdt fast i og udbygget med personlige tone og virtuose rytmik, der har ført ham rundt i store dele af det musikalske verdenskort, både bogstaveligt og musikalsk med afstikkere til moderne kompositionsmusik, nordisk jazz og verdensmusikalske inspirationer.

Med deres frygtløse udgangspunkt, som inkluderer hele musikhistorien fra kompleks kompositionsmusik over jazzens standardrepertoire til nedtonet tidløs minimalisme, har GinmanBlachmanDahl og Lundin påtaget sig den store opgave at fortolke og hylde Wayne Shorters særegne, musikalske univers på Copenhagen Jazz Festival 2023.

"Celebrating Wayne Shorter" GinmanBlachmanDahl feat. Fredrik Lundin – Copenhagen Jazz Festival 2023

Lørdag d. 1. juli, kl. 20:00 – Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge

Jazz by the Sea 2023

Tag med på rundtur i jazzens mangfoldige verden, når Copenhagen Jazz Festival og Kulturhuset Islands Brygge præsenterer koncerter med musikalsk udsyn på havnefronten.

Under temaet Jazz by the Sea inviteres publikum til nogle forrygende aftener med jazzmusik på en af festivalens største og mest populære scener. 

Alle koncerter foregår under åben himmel. Der er unummererede siddepladser.

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18

2300 København S
Del med