Københavns Kommunes logo

Azymuth (BRA) x Jazz by the Sea

Den mesterlige brasilianske jazz-funk trio Azymuth lægger vejen forbi til en fest på udendørsscenen ved Kulturhuset Islands Brygge i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival.

"Dance music played by human beings rather than computers, fantastic" – Sunday Times

Funk, soul, jazz og samba. Tilsammen giver det, i brasilianske Azymuths univers, “Samba Doido” (dansk: “skør samba”) – gruppens egen betegnelse for den selvopfundne og altid ekstremt levende musik, der over 30 udgivelser og 50 års fælles karriere har henrykket publikum over hele verden.

De tre oprindelige medlemmer af Azymuth – pianist og komponist Jose Roberto Bertrami, trommeslager og percussionist Ivan Conti samt bassist og guitarist Alex Malheiros – har spillet med nærmest alle fra hjemlandets gyldne år med música popular brasileira, jazz, soul og funk. Det er kunstnere som Jorge Ben, Milton Nascimento, Tim Maia, Elis Regina og Marcos Valle for bare at nævne nogle få. Faktisk var det netop den stilskabende Valle, der navngav gruppen, efter han i 1973 hyrede de tre medlemmer, dengang under navnet “Projeto 3”, til at hjælpe med soundtracket til filmen “O Fabuloso Fittipaldi”.

Flere end 30 album senere står Azymuth stadig som en af de største brasilianske grupper, som foruden deres åbenlyse betydning for både jazz og funk har trukket spor dybt ind i den elektroniske musik med samarbejder med kunstnere som 4hero, Madlib og Jazzanova, ligesom de har ladet sig remixe af deephouse-mesteren Theo Parrish, Ron Trent, Global Communication og mange andre.

“Arguably the most successful band to come out of Brazil(…)you’re in the hands of masters.” – Songlines

Jose Roberto Bertrami gik bort i 2012, mens Conti gik bort i begyndelsen af 2023. Malheiros fortsætter dog ufortrødent, nu med Milton Nascimentos mangeårige pianist, Kiko Continentino, bag tangenterne og ven af Conti, Renato Massa, bag trommerne. En koncert med Azymuth er en sand rejse gennem gruppens ekspressive funk, og Copenhagen Jazz Festival glæder sig til at kunne præsentere festivalpublikummet for et gedigent skud kosmisk, brasiliansk energi under det udendørs koncerttema Jazz by the Sea.

Azymuth (BRA) – Copenhagen Jazz Festival 2023

Mandag d. 3. juli, kl. 20:00 – Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge

 

Jazz by the Sea 2023

Tag med på rundtur i jazzens mangfoldige verden, når Copenhagen Jazz Festival og Kulturhuset Islands Brygge præsenterer koncerter med musikalsk udsyn på havnefronten.

Under temaet Jazz by the Sea inviteres publikum til nogle forrygende aftener med jazzmusik på en af festivalens største og mest populære scener. 

Alle koncerter foregår under åben himmel. Der er unummererede siddepladser.

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18

2300 København S
Del med