Zero waste’ collager med bizarre biller og dristige budskaber

One man's trash is this woman's treasure! Oplev kunstner Marina Rubini Rordams syrede collage-univers 'Xenomorph' fra den 1.12 – 2.1.

Med en vidunderligt kringlet tankegang dykker Marina Rubini Rordam, aka Marina Scissorhands, ned i sit enorme billed- og materialearkiv for at skabe humoristisk, dristig og ofte bizar provokerende kunst.

Marina er en nysgerrig kunstner, der sjældent passerer en container, storskrald eller en genbrugsbutik uden at kigge i den efter materiale til et nyt værk. Hun har f.eks. fundet materiale og inspiration fra Bryggens Bogskab og kasseret legetøj fra sin lokale plastcontainer.

I Rordams værker er genbrug, miljø, kønspolitik- og forståelse, religion, natur og seksualitet gennemgående temaer. Det hele bliver sat på spidsen gennem opsigtsvækkende assemblager, hvor biller, sommerfugle, japansk retro-legetøj, yogadyrkende husmødre, cirkuskostumer og pumpede mandekroppe mødes i en morsom og til tider skræmmende fremtidsvision af xenomorpher.

”Kulturhusets gæster vil i mit univers kunne opleve en ikke-genkendelig natur og et aparte samspil mellem mennesker og insekter. Biller, sommerfugle og menneskeheden vil måske, hvis ikke vi passer på vores miljø og natur, antage dybt skræmmende (og lidt både morsomme og makabre) fusioner og formater i fremtiden.” fortæller Marina.

Fra regnskov til genbrugskunst

Rordam afløser fotograf Maria Tauber Wieses regnskovsinspirerede udstilling i Hvid Boks; ’Verden vi lever’, der fortalte historien om livet i Amazonas regionerne og den massive udfordring et af verdens største økosystem står overfor.

”Det er med stor glæde og begejstring, jeg overtager kunstner Maria Tauber Wieses regnskovsinspirerede univers i Hvid Boks. Maria har transformeret udstillingsrummet ved at male de hvide vægge naturbrune og lægge et blødt grønt tæppe på gulvet. Denne varme og naturlighed giver mine ’zero waste’ collager et helt nyt udtryk. Selvom vores formidlingsform er vidt forskellige, er vores budskaber tæt på hinanden. Vi er begge optagede af at vække et engagement og en nysgerrighed hos beskueren om sammenspillet og den gensidige afhængighed imellem mennesket og naturen.”

I udstillingsperioden vil der være mulighed for at lege med diverse udklip og selv producere en collage til fotografering og opslag på Instagram  eller lamineres og tages med hjem. Marina vil være til stede så meget som muligt. Find datoer og tidspunkter for hvornår Marina er til stede på hendes Facebookside Marina Rubini Rordam Collage & Art.

Marina Rubini Rordam har en professionsbacheloruddannelse i formidling, der har ført hende vidt omkring i erhvervslivet. Fra undervisning af blinde i broderi, til Røde Kors asylcenter, forlagsbranchen, kriminalforsorgen, EU og hotelmanager for blot at nævne nogle få. Efter at have rejst rundt i verden er hun atter tilbage på Amager.

Info

Udstillingen er åben hver dag fra kl. 9 – 22 i perioden 1.12 – 01.01 (undtaget den 24.12, 25.12, 31.12 og 1.1).
I Hvid Boks - ved siden af caféen i Kulturhuset Islands Brygge.

Se mere på

Instagram: marina_scissorhands