Change language

  • Dansk
  • English

Papirtynd kunst

Fra den 17. 2 - 19.3 kan du opleve collagekunstner Stine Munks finurlige, humoristiske og smukke billeder i Hvid Boks.

Stine Munk kommer fra Knudby i Jylland, er uddannet tøjdesigner og har arbejdet med collagekunst i 10 år.
"Der kommer vildt mange gode idéer ud af at lave collager, fordi man giver slip og bare lader kreativiteten ske. Jeg har ikke altid været så god til at tegne, men når jeg får en saks i hånden, så er det min blyant, så kører det bare". fortæller Stine.

Udstillingen i Hvid Boks i Kulturhuset Islands Brygge er hendes første collageudstilling, og alle billeder er også til salg. Selvom det kun er muligt at købe originale Stine Munk Collager, kan de fleste være med, da prisen helt bevidst er sat, så alle folk kan købe dem.
"Jeg vil hellere have, at man har en original i sit hjem, og man kan se lagene med papirstumper, der er sat sammen, og hvordan papiret løfter sig fra baggrunden. Vi har så mange flade medier i dag, som f.eks. Instagram, så jeg synes faktisk det er ret fedt, at man har noget med noget dybde og ærlighed i". fortæller Stine.

Stines collager bevæger sig indenfor to temaer; den humoristiske historiefortælling og det mere abstrakte:
"Mine collager er meget simple. Tit er det to klip, der er sat sammen, hvor collager normalt er rigtig mange ting, der er sat sammen. Min stil er nok en skandinavisk minimalistisk fortolkning af collager".

Udstillingen er åben hver dag frem til den 19. marts.