Fotoudstilling: Images on Mars - en fotografisk rejse

• NASA // Kunstnerisk bearbejdning af Palle Vedel & Ole Christiansen
Oplev de spektakulære storformatfotos af Mars fra NASAs space-sonder fra den 28.5 - den 28.8

I 2005 blev satellitten Mars Reconnaissance Orbiter sendt til Mars. Udstyret med blandt andet flere højopløselige optiske kameraer produceret af Hasselblad.  Satellitten har sendt store mængder af data hjem til Jorden. Herunder et utal af fotos, hvor af udvalgte kan ses i udstillingen Images on Mars i Kulturhuset Islands Brygge 28.5 - 28.8 2019.

Her på Jorden befinder vi os mellem 56 og 75 millioner kilometer fra ”den røde planet”.
Mennesket har i århundreder været tiltrukket af planeterne, og har op gennem tiden tilskrevet solsystemet uanede kræfter. Myter og fabelagtige historier, forbundet med ”sol, måne og stjerner”, er blevet fortalt gennem tiderne og fortælles stadig. Uforklarlige hændelser og særlige sindelag kædes sammen med planeterne og deres indbyrdes placeringer. Vi drages til stadighed af det ukendte, samtidig har billederne en genkendelighed af ting, vi kender fra Jorden. Med nye muligheder for at se og rejse ud i rummet, og derved komme nærmere planeterne, er mange kunstnere blevet inspireret til at fortolke det, de ser og oplever. Udstillingen Images on Mars skal ses som en del af denne fortælling.

Fotoudstillingen består af storformatfotos optaget fra NASAS space-sonder og efterfølgende kunstnerisk bearbejdet af instruktør og filmproducent Palle Vedel og fotograf Ole Christiansen.
Billederne er udstillet i Salen, caféen, Midtskibs, Salonen, Lysthuset og i foyeren i Kulturhuset Islands Brygge.

Planeten Mars
Næst efter Venus er Mars vores nærmeste nabo i solsystemet. Den røde planet, med navn efter den romerske krigsgud, er det himmellegeme, menneskeheden har besøgt flest gange. Med en gennemsnitlig afstand til Jorden på ca. 56 millioner kilometer og en ultratynd atmosfære, er det noget af en bedrift overhovedet at nå frem - for slet ikke at tale om at lande på planeten.  Grundet de store udfordringer er to tredjedele af de hidtidige missioner slået fejl.
I øjeblikket er der otte missioner i gang på og omkring Mars. Flere robotbiler undersøger planeten tæt på, medens avancerede laboratorier er i kredsløb. Fremtidens missioner vil bringe yderligere robotter til Mars, og måske, inden for de kommende årtier, de første mennesker. NASA har siden 2000 sendt sonder i kredsløb om Mars. Nogle af missionerne har, ved at lande med udstyr, haft til opgave at udforske planetens overflade.

Fotoudstillingen er åben kl. 10 - 22 // 28. maj – 28. august. 2019
Fernisering og foredrag v. Anja C. Andersen 28. maj kl. 19.00. Hent gratis billetter til foredraget her
Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18