Jazz by the Sea: Omer Avital Quintet (IL)

07 jul

07.07.2017, 20:00 til 23:00
175 kr.
Alle koncerter til Jazz by the Sea er 'Open Air'.
Jazz by the Sea åbner med den israelske komponist og kontrabassist Omer Avital, der er en af vor tids mest markante jazzmusikere.

Den klassisk skolede bassist har base i New York, hvor han allerede er kendt som “Israels Charles Mingus”. Omer Avital åbner koncerttemaet Jazz by the Sea med sin forrygende unge kvintet under Copenhagen Jazz Festival 2017.

Stortalentet Omer Avital har i årenes løb gjort sit for skubbe jazzens grænser med sin særegne blanding af moderne jazz og mellemøstlige, spirituelle toner og stemninger fra hjemlandet Israel. Avital rykkede i 1992 teltpælene til New York og slog efter få år igennem med en række klaverløse grupper på den hippe Smalls Jazz Club - en stærk musikalsk indsats, som allerede har givet ham tilnavnet “Israels Charles Mingus”. I 2001 udkom debutalbummet “Think With Your Heart”, og Avital har siden indtaget rollen som pionérlignende skikkelse i udbredelsen af moderne israelsk jazz. Med sit seneste album, “Abutbul Music” fra 2016, beviser 45-årige Omer Avital endnu engang, at han med sin videreudvikling af musikken står som et af sin generations stærkeste bud på nutidig jazz.

Omer Avitals unikke musikalske mikstur er også på programmet, når han til Jazz by the Sea lægger vejen forbi med sin kvintet. Med sig har han saxofonisterne Asaf Yuria og Alexander Levin, den blot 22-årige mestertrommeslager Ofri Nehemya - en lysende stjerne på den israelske scene - samt pianist Eden Ladin. Avital formår i kvintetformatet som få andre at skabe sammenhæng mellem moderne vestlig jazz og orientalske traditioner - resultatet er en atmosfærisk og mættet klang på en bund af mellemøstlige ‘grooves’, som sammen med underspillede jazzmelodier i sydlandske, sefardiske kompositioner gør musikken svær at slippe.

Det er med stor fornøjelse, at Copenhagen Jazz Festival nu kan byde velkommen til en i Danmark sjældent set musikalsk skikkelse som åbningsnavn på det særlige koncerttema Jazz by the Sea, fredag den 7. juli kl. 20.00.

Tilmeld FB-begivenhed

Bryggens Spisehus serverer grill og tapas

Alle dage under Copenhagen Jazz Festival 2017 serverer Bryggens Spisehus tapastallerken eller grillbuffet fra kl 17.00 og frem til koncertstart kl. 20.00. Maden kan forudbestilles på Billetlugen eller købes på dagen.

Tapastallerken a'la Bryggen til 160 kr. bestående af: Pikant tomattapenade, stegte tigerrejer med hvidløg, chili og urter, torskekroketter m. aioli, spansk kartoffeltortilla, stegt chorizo fresco, manchego-ost m. hyldeblomstsyltede rosiner.

Grillbuffet fra Bryggens Spisehus til 170 kr. med et stort udvalg af lækre salater og forskelligt kød fra grillen....