Jazz by the Sea: Bill Frisell Trio (US)

• Bill Frisell til Jazz by the Sea uden for Kulturhuset Islands Brygge
12 jul

12.07.2017, 20:00 til 22:00
220 kr.
Koncerten er Open Air
Fra moderne jazz til blues, rock, americana og filmmusik – guitarikonet Bill Frisell personificerer rødderne af amerikansk musik

Både blandt publikum og sine musikerkolleger er han ét af de mest beundrede jazzguitarister i de sidste tre årtier med en række udgivelser på ECM og Nonesuch. Frisell har samarbejdet med så forskellige navne som Jan Garbarek, Paul Motian, David Sanborn, Elvis Costello, Vic Chesnutt, Ryuichi Sakamoto, og Brian Eno. I de senere år har Baltimore-guitaristen også markeret sig som prisvindende komponist og bandleder med sine egne grupper. Så sent som i 2016 blev han nomineret til en Grammy for albummet “Guitar in The Space Age!”, og i alt syv gange inden for de sidste fem år er han kåret til årets guitarist af hhv. JJA og Downbeat.

Bill Frisell er begavet med en formidabel melodisk forståelse, der er blevet beskrevet som en krydsning mellem harmonierne fra jazzlegenden Jim Hall og lyden af Jimi Hendrix. På sin 2017-turné medbringer han sin faste trio gennem mange år, bassisten Tony Scherr og trommeslager Kenny Wollesen, der tilpasser sig de malende lydlandskaber og harmoniske fortællinger, som Bill Frisell sender ud gennem forstærkerne.

Kort fortalt – Bill Frisell er en af de mest alsidige og respekterede jazzguitarister i sin generation, og på Copenhagen Jazz Festival 2017 har du mulighed for at opleve guitarikonet med sin foretrukne trio til Jazz by the Sea.

"Bill Frisell plays the guitar like Miles Davis played the trumpet: in the hands of such radical thinkers, their instruments simply become different animals. And, like Davis, Frisell loves to have a lot of legroom when he improvises--the space that terrifies others quickens his blood."

Bill Frisell Trio (US)
Onsdag 12/7, kl. 20.00, Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge