French Jazz Week: WINK

28 sep

28.09.2017, 20:00
100 kr.
Wink er en projekt af saxofonisten Frédéric Borey.

”Wink” betyder ”blink med øjnene” og er et smukt stykke musik præsenteret af den franske saxofonist Frédéric Borey. Han kommer omkring nogle komponister, der i stor stil har udviklet jazzens repertoire. Frédéric Borey er kendt for sin unikke kvalitet af lyd og måden han fortolker andres værker på.

Frédéric Borey har valgt værker af George Gershwin, Cole Porter, Bill Evans, Miles Davis, Cy Coleman og Gene De Paul. ‘My man’s gone now’, ‘Bess, you is my woman now’, ‘Our love is here to stay’, ‘Get out of town’, ‘Boplicity’, ‘Witchcraft’, ‘Blue in Green’ og ‘You don’t know what love is’. Han arrangerer og fortolker dem med følelse og subtilitet.

Frédéric Borey er en berømt saxofonist og komponist men også en meget dygtig musik pædagog. Han startede med at studere klassisk musik på konservatoriet da han var 8 år i Øst Frankrig. Han blev belønnet ”første pris” (Premier Prix”) i flere konservatorier i Nancy, Paris, Besançon).

På grund af Jerry Bergonzis musik og undervisning besluttede han sig til at dedikere sig til jazz musik. Siden 1993 har han spillet med bland andet: Billy Cobham, Giovanni Amato, Emmanuel Bex, Roger Biwandu Quintet, Zool Fleisher, Jesse Van Ruller, Olivier Gatto, Benjamin Henoq, , Denis Leloup... Som leader har han indspillet flere forskellige albums med Fresh Sound New Talent label. Han har også oprettet flere band: UNITRIO, LUCKY DOG, WINK… Han blev ”gæst lærer” i flere udlændige universiteter og konservatorier i USA, Kina, Taiwan...

I samarbejde med Hanska Projekt og Air France

Hjemmeside: http://www.fredericborey.com/English/Home.html