Islands Brygges nye oase er åben!

• foto: gamle-dage.dk
Nu er det muligt at komme endnu tættere på vandet – faktisk så tæt, at du kan dyppe tæerne og give en kajakroer en high five med på vejen.

En ny opholdstrappe, der går under navnet Oasetrappen, står nemlig klar udenfor K-I-B. Trappen, der er knap 60 meter lang og går fra kaj til vandkant, indbyder til hyggestunder ved vandet på alle tidspunkter af året – uanset om der er tale om picnic i sommersolen eller en varm kop kaffe for de vinterfriske.
Det er kulturhusets leder Jan Henriksen, der har taget initiativ til trappen for at gøre området ved kajkanten til et hyggeligt og tilgængeligt sted at opholde sig. Og skulle badelysten melde sig, er der heldigvis ikke så langt til Havnebadet og Badezonen ved Halfdansgade.

Da der har været lidt tvivl om, hvad man egentlig må og ikke må på trappen, har vi bedt den sejeste ordmester Per Vers om hjælp til at forklare, hvordan man er en god trappegæst på Bryggen. Læs Pers tekst længere nede på siden.

Trappen blev officielt indviet den 23. januar i forbindelse med kulturhusets nytårskur .

Om Oasetrappen

• Opholdstrappen er formgivet af Albjerg & Buchardt Arkitekter for Københavns Kommune.
  • Materialet er egetræ, og trappeafsatserne danner nicher, som er velegnede til ophold. Trappen går helt fra kaj til vandkant.

Fotos: Foto 1 + 2 er taget af gamle-dage.dk